7 najpogostejših vprašanj o podaljšanih trepalnicah

Ker je podaljševanje trepalnic v lepotni industriji vse večji hit, bom za vas odgovorila na najbolj pogosta vprašanja, ki jih prejmem v okviru svojega dela.

Zavedam se, da bo odločitev za nekaj novega, nekaj kar še niste preizkusile vendar pa je to nekaj kar skoraj morate imeti, veliko lažja če boste prebrale spodnje odgovore na najpogostejša vprašanja.

Ali podaljševanje trepalnic boli?

Podaljševanje trepalnic seveda ne boli, če se to izvaja pravilno! Trepalnice se na vsako trepalnico nanašajo s posebnimi pincetami, ki so namenjene izključno podaljševanju trepalnic. Z eno pinceto stilist naravno trepalnico izolira, z drugo pa prilepi na naravno trepalnico umetno. Tudi pod oko se namesti gel blazinice za preprečevanje nelagodja in pomoč pri izdelavi trepalnic.

Ali podaljšane trepalnice izgledajo umetno?

Trepalnice lahko pri pravilnem stiliranju izgledajo še kako naravno. Videz podaljšanih trepalnic določamo z dolžino, debelino in ukrivljenostjo. Če želite bolj naraven videz se izbere krajša dolžina in manjša debelina in rezultat bo tak kot da imate samo maskaro. Za bolj dramatičen videz pa se lahko izbere daljšo dolžino in malo bolj debele trepalnice, ampak vseeno moramo paziti, da ne bo teža prevelika za vaše naravne trepalnice. Takšen videz se uporablja bolj za posebne priložnosti kot so poroke, maturantski plesi in razna slikanja.

Kako dolgo so obstojne podaljšane trepalnice?

Tako kot vse dlake na vašem telesu imajo tudi trepalnice ciklus rasti in je enak ciklusu dlačic po telesu. Celotne trepalnice se obnovijo v roku 4 do 8 tednov. Normalno je, da vam na dan izpade 1 do 4 trepalnic in zato je refill priporočljiv na 3 do 4 tedne.

Poznamo 3 faze rasti trepalnic:

  • ANAGENA: faza aktivne rasti trepalnic. Ta faza traja cca. 30 dni. Vsaka trepalnica bo zrastla do določene dolžine in se nato ustavila.
  • KATAGENA: Prehodna faza. Med to fazo trepalnice prenehajo rasti. V primeru izruvane trepalnice v tej fazi, le-ta nebo zrastla takoj nazaj, vendar bo šele po zaključku te faze. Ta faza traja 2-3 tedne.
  • TALOGENA: Faza počivanja, ki lahko traja do 100 dni preden odpade.

Koliko stane podaljšanje trepalnic?

Cene podaljšanih trepalnic se razlikujejo. Malo od lokacije, stilista in kvalitete materialov. Nikakor pa naj ne bo cena edini faktor pri izbiri salona oziroma stilistke. Preverite, da je poskrbljeno za ustrezno higieno in da ima stilistka opravljeno izobraževanje iz podaljševanja trepalnic.

Ali podaljšane trepalnice poškodujejo naravne trepalnice?

Ob pravilni aplikaciji trepalnic, vaše naravne trepalnice ne bodo poškodovane. Stilist vam mora 1 umetno trepalnico zalepiti na 1 naravno. Zelo pomembna je izbira prave dolžine in teže umetne trepalnice. Tukaj še kako velja manj je več! V primeru da se na vašo naravno trepalnico prilepi predolga in pretežka umetna trepalnica, bo le ta prekinila cikel rasti in vam bo izpadla. Zato tudi upoštevajte nasvet stilista, ko vam predlaga dolžino, ki je za vas primerna. Tako se vaše trepalnice ohrani zdrave in močne in lahko ste brez skrbi.

Ali lahko uporabljam maskaro z podaljšanimi trepalnicami?

Lahko. Priporočljivo je da se uporablja maskaro, ki ne vsebuje olja. Vodoodporna maskara pa je PREPOVEDANA! Vendar pa, ko boste imele podaljšane trepalnice na maskaro neboste niti pomislile.

Ali lahko nosim make-up z podaljšanimi trepalnicami?

Seveda da lahko. Pomembno je le, da ličila ne vsebujejo olja in da si jih vsak večer odstranite z odstranjevalci ličil, ki tudi ne vsebujejo olja. Najbolj primerna je miceralna vodica. Tako očistite obraz in oči.

Si želiš podaljšati trepalnice? Rezerviraj svoj terminček!

Sorodne objave